Koning Boudewijnstadion krijgt kleine upgrade, verdere vernieuwing volgt in 2030

Het Koning Boudewijnstadion in Brussel ondergaat momenteel een serie renovaties en verbeteringen om te voldoen aan internationale standaarden. Ondertussen werden de persruimte en kleedkamers al aangepakt. Volledige modernisering is voor 2030.

In het nieuws: Bij recente vernieuwingen zijn al verschillende delen van het stadion aangepakt. Zo zijn de zitjes al aangepast naar stoelen met een hogere leuning en werd ook de atletiekpiste al vernieuwd. Ook zijn de kleedkamers, perszaal en de mixed zone gerenoveerd met aandacht voor UEFA-richtlijnen.

Toekomstige plannen

Hoewel veel al is gedaan, staan er nog verdere verbeteringen gepland, zowel binnen als buiten het stadion. Op de lange termijn zullen het dak en de verlichting worden aangepakt, met als doel om deze werkzaamheden tegen 2030 af te ronden. Om volledig te kunnen voldoen aan richtlijnen in verband met atletiekwedstrijden, komt er zelfs een sportpark met een opwarmpiste.

Schepen Benoit Hellings van Sport in Brussel benadrukt het belang van deze renovaties voor de nationale trots en economie, aangezien het stadion cruciaal is voor het organiseren van grote internationale evenementen. “Dit is de enige plek in België die zoveel mensen kan ontvangen”, vertelt hij aan Sporza.

Of de upgrade van het stadion in de toekomst meer sportieve of muzikale evenementen naar ons land zal brengen, zal moeten blijken.