Komt er een Belg aan het roer van het Europees Ruimteagentschap?

Veranderingen bij het ESA op komst: het Europees Ruimteagentschap zoekt een nieuwe kopman. De procedure is bezig en de naam van onze landgenoot Eric Morel de Westgaver klinkt steeds luider.

Johann-Dietrich Wörnder, de huidige voorzitter van het ESA, stopt er binnenkort mee. Er is vervanging nodig en die komt misschien wel uit eigen land. België draagt namelijk Eric Morel de Westgaver voor, die momenteel bij het ESA op de juridische dienst en procurement werkt. Hij is er directeur.

‘Eric Morel de Westgaver heeft alle competenties die nodig zijn om de functie uit te voeren. Hij heeft niet alleen indrukwekkend veel ervaring opgedaan in zijn huidige functie bij het ESA, maar heeft ook de kwaliteiten om ervoor te zorgen dat het agentschap zich de komende jaren verder kan ontplooien’, zegt de federaal minister voor Wetenschapsbeleid David Clarinval (MR).

Het ESA heeft de komende tijd alvast genoeg te doen. Er is net 100 miljoen vrijgemaakt door de Europese Commissie om een nieuwe Ariane 6-raket te bouwen. Europa wil ook zijn plekje in de spotlight tussen de grote ruimtereuzen, de Verenigde Staten, Rusland en China. Het ESA heeft een budget van 14,4 miljard euro.

Volgende missie: de Maan, Mars, en 5G natuurlijk.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20