Koffiecultuur op de werkvloer

Geschreven met branded content van HG

Koffie is een drankje dat kan helpen om wakker en alert te blijven, wat het ideaal maakt voor mensen die aan het werk zijn. Daarom is het een goed idee om een koffiemachine op kantoor te hebben. Op die manier kunnen je medewerkers gemakkelijk toegang hebben tot koffie om ze gedurende de dag op te peppen. Het is belangrijk om te onthouden dat alle koffiemachines, ongeacht het merk, regelmatig moeten worden ontkalkt om goed te blijven werken. Je kunt je medewerkers vragen om beurtelings de Senseo ontkalken, zodat deze altijd in goede staat verkeert. Er zijn echter nog andere dingen als je een koffiecultuur op de werkvloer wilt bevorderen. Lees er hier meer over!

Kwalitatieve koffiemachine

Het eerste en belangrijkste waar je op moet letten met betrekking tot koffiecultuur op de werkvloer is natuurlijk dat je een kwalitatieve koffiemachine moet bieden. Zonder een goede koffiemachine kun je immers helemaal niet beginnen met het ontwikkelen van een koffiecultuur op de werkvloer. In dit geval moet je ook letten op de kwaliteit van de koffiemachine. Het is het beste om een merk koffiemachine te kopen die wordt geleverd met garantie, zoals de Senseo-koffiemachines. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je een goede en duurzame investering maakt.

Onderhoud van de koffiemachine

Alle koffiemachines hebben regelmatig onderhoud nodig om goed te kunnen blijven werken en niet gemakkelijk kapot te gaan. Het regelmatig ontkalken van de koffiemachine is daarom een must, maar dan is er de vraag wie deze taak op zich neemt. Als je een schoonmaker op kantoor hebt, kun je hem/haar gewoon vragen om de koffiemachine regelmatig te ontkalken. Maar als je er geen hebt op kantoor, kun je je werknemers vragen om beurten de koffiemachine te ontkalken. In dat geval moet je uiteraard al je werknemers laten weten hoe ze koffiemachines op de juiste manier moeten ontkalken.

Educatie en training

Een andere belangrijke zaak om op te letten bij het hebben van een koffiemachine ter ondersteuning van de koffiecultuur op kantoor, is het verschaffen van educatie en training. Dit moet worden gedaan voor alle mensen op kantoor, zodat er niemand is die de koffiemachine op een onjuiste manier gebruikt of ontkalkt. Het kan een behoorlijke ramp worden voor zowel de gebruiker als de koffiemachine zelf als iemand het verkeerd gebruikt. Daarom moet je educatie en training bieden over alles wat met koffie en koffiemachines te maken heeft. Dit kan onder andere informatie bevatten over verschillende soorten koffie, diverse methodes om koffie te zetten en hoe je de perfecte koffie kunt maken. Zodra de kennis aan alle medewerkers is overgedragen, kan de koffiecultuur worden geïmplementeerd op je werkplek. Hebben jullie al een koffiecultuur op de werkvloer?

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.