Koers gefaalde cryptomunt Luna schiet 180 procent hoger op korte tijd

Luna Classic (LUNC), een mislukte cryptomunt uit het Terra-ecosysteem, is deze week bezig aan een indrukwekkende prijsstijging. De totale marktkapitalisatie van de munt steeg op 24 uur tijd met 1 miljard euro.

De omstreden cryptomunt verloor in mei dit jaar zo goed als al haar waarde toen de koers op slechts enkele uren tijd van 120 dollar naar een luttele 0,02 dollarcent zakte. Hoewel eerst voorspeld werd dat de cryptomunt zou verdwijnen na de controversiële crash, werd ze uiteindelijk opgesplitst in twee verschillende coins: Luna Classic (LUNC) en Terra (LUNA).

Beide munten zagen nadien geen grote opwaartse beweging meer. Daar is deze week verandering in gekomen. Opmerkelijk voor een digitale munt die nog weinig vertrouwen wekt temidden van een bear market. De waarde van het digitale activum steeg van 0,0001 dollar op 25 augustus naar 0,00028 dollar op 1 september. Dat brengt de totale marktwaarde op meer dan 2 miljard dollar.

Luna-gemeenschap blijft positief

De reden daarvoor kan het nieuws van de introductie van een zogenoemde Governance Alert Bot zijn. Die zal het mogelijk maken voor de Luna-gemeenschap om op de hoogte te blijven van alle activiteiten binnen de DAO; het centrale bestuur achter de cryptomunt. Een beslissing die mogelijk het vertrouwen aanzwengelt bij de Luna community, en dat vertaalt zich dan weer op de markt.

Hoewel Luna Classic de laatste tijd werd bestempeld als een ‘scam coin’, is een deel van de gemeenschap nog steeds bullish. Sommigen van hen houden voet bij stuk en verwachten vroeg of laat een reïncarnatie.

Zo heeft de @LUNCDAO-gemeenschap recent 70.000 dollar uit eigen winsten gebruikt om een aanzienlijk percentage LUNC-munten te burnen (verbranden). Dat is het verplaatsen van cryptomunten naar een ontoegankelijke wallet waardoor de munten effectief uit de circulatie verdwijnen. Een initiatief dat mogelijk ook impact had op de wisselkoers de voorbije week.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20