Kim Jong-un verschijnt voor het eerst in het openbaar met dochter

Kim Jong-un, de Noord-Koreaanse leider, is voor de eerste keer ooit in het openbaar verschenen met z’n dochter. Zij was aanwezig bij een testlancering van een nieuw type intercontinentale ballistische raketten (ICBM).

Waarom is dit belangrijk?

Er is heel weinig geweten over het gezin van Kim Jong-un. Volgens Zuid-Korea heeft hij samen met zijn vrouw drie kinderen, maar dat is nooit bevestigd. Officieel was zelfs niet geweten dat Kim Jong-un getrouwd is. Dat werd pas in 2012 bevestigd, maar volgens Zuid-Koreaanse media was het koppel al enkele jaren eerder in huwelijksbootje gestapt.

In het nieuws: op foto's die zijn genomen afgelopen vrijdag tijdens een lancering van enkele intercontinentale ballistische raketten (ICBM) zien we dat Kim Jong-un de hand vasthoudt van een klein meisje.

  • De foto's verschenen in Rodong Sinmun, de belangrijkste krant van het land.
  • Het persagenschap Korean Central News Agency meldt dat de Noord-Koreaanse leider op de testlocatie aanwezig was met "zijn geliefde dochter en vrouw" om "persoonlijk het hele verloop van de raketlancering te be
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer