Kan ik geld lenen in het buitenland?

Er kunnen tal van redenen zijn waarom je verkiest om een lening af te sluiten in het buitenland. Omdat je daar regelmatig vertoeft voor het werk bijvoorbeeld of er een woning hebt aangekocht. Of simpelweg omdat de rentetarieven er lager liggen. Maar kan dat wel, geld lenen in het buitenland? En is dat voordeliger?

Als je geld wil lenen, ga je automatisch op zoek naar de beste voorwaarden. Weinig kosten en een lage rente, dat is het ideaalbeeld dat je voor ogen hebt. Hoewel veel mensen hier niet meteen aan denken, is het perfect mogelijk om geld te lenen in een ander land van de EU.

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€ 500€ 10.001Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000 Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Europees standaardformulier

Zeker sinds er een akkoord hierrond is afgesloten tussen de EU-landen is het makkelijker om in een ander Europees land een krediet af te sluiten. Er is namelijk een standaardformulier (SECCI) waarop elke geldverstrekker aangeeft wat de voorwaarden en uiteindelijke kosten van een lening zijn. Hierdoor krijg je als consument een duidelijk overzicht van wat er zoal aangeboden wordt. Verder is er ook een bedenktijd van twee weken. Binnen die periode moet de lener zich kunnen terugtrekken uit de lening, zonder opzegkosten te moeten betalen.

Lenen in het buitenland: voordelen

  • Het kan stukken voordeliger zijn om in het buitenland geld te lenen. Zo is de rente in andere landen vaak veel lager bij het afsluiten van een lening.
  • Vaak zijn ook de voorwaarden om te lenen vele malen gunstiger. Meestal krijg je langer de tijd om je lening terug te betalen.

Lenen in het buitenland: bedenkingen

  • Vooraleer je naar het buitenland trekt om een lening af te sluiten, moet je natuurlijk zeker zijn dat je niet meer betaalt dan dat je in eigen land zou doen. Vergelijk dus eerst alle opties bij Belgische kredietverstrekkers.
  • Zorg ervoor dat je alle modaliteiten van je lening begrijpt. In Duitsland worden persoonlijke leningen bijvoorbeeld op afbetaling verstrekt, deze zijn daardoor minder flexibel. In dat land kan je ook nooit voor het volledige kredietbedrag lenen, je zal steeds een deel van je aankoop met eigen spaargeld moeten financieren. Bereid je dus goed voor en lees de kleine lettertjes!
  • Net als bij het afsluiten van eender welke andere lening rust er veel verantwoordelijkheid bij jezelf. Hou sowieso een goed overzicht bij van al je inkomsten en uitgaven en bereken wat je maximaal kan besteden aan de aflossing van een bijkomende lening.

Een lening afsluiten buiten België is dus zeker mogelijk! Vergelijk alle tarieven nauwkeurig en zorg dat je de modaliteiten van je lening in het buitenland volledig begrijpt. Dan kan er niets fout lopen.

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€ 500€ 10.001Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000 Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20