Jo Lernout geeft zoekdienst Mia Mia door aan zoon

Jo Lernout heeft zich teruggetrokken uit Mia Mia, de zoekdienst die hij zelf heeft opgericht. De technologie werd overgenomen door zijn zoon Stephen Lernout, die daarmee aan het nieuwe project Miatech werkt. Er zouden verkennende gesprekken worden gevoerd met twee heel grote klanten in China en de Verenigde Staten. Het bedrijf zou nog 1 miljoen euro kapitaal van de oorspronkelijke Vlaamse investeerders ter beschikking hebben. Maar er wordt wel gezocht naar extra kapitaal. Dat zal volgens Stephen Lernout niet moeilijk zijn, aangezien het bedrijf naar eigen zeggen de technologie van de toekomst in handen heeft. Mia Mia werd opgebouwd rond het principe dat de computer antwoorden zou geven op alle mogelijke vragen van de consument. In praktijk zou slechts 15 procent van de vragen door de computer zijn beantwoord. De overige antwoorden kwamen van een callcenter in de Filippijnen, waar de informatie werd opgezocht. Dat callcenter is nu opgedoekt. (MH)

Meer
Mijn Volglijst

Wall Street sluit hoger

02/12/2021 21:10

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger gesloten. De S&P 500 won 1,4 procent op 4.577,10 punten, de Dow Jones index steeg 1,8 procent tot 34.639,79 punten en de Nasdaq eindigde 0,8 procent hoger bij een slotstand van 15.381,32 punten.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets is het de vraag of de winsten duurzaam blijken of dat aandelen toch kwetsbaar blijven voor negatieve nieuwsberichten.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20