Jean-Claude Van Damme in de Wetstraat?

In de administratie van de Kamer wordt het aangekondigd: dit voorjaar zou het Paleis der Natiën (het gebouw waarin Kamer en Senaat zetelen) het decor kunnen zijn voor een tv-set. Niemand minder dan Jean-Claude Van Damme, actieheld uit Hollywood (maar ook een beetje vergane glorie) komt dus mogelijks naar de Kamer afgezakt. De draaidagen zijn voorzien voor mei en juni.

  • Het zou wel enkel gaan om opnames buiten de Kamer. Die moet ook nog over het dossier beslissen.
  • De serie waarin de actieheld meespeelt, gaat zowaar over … de Belgische politiek. Want: Jean-Claude Van Damme wordt uiteindelijk de premier van België, in de serie die niet toevallig “J-C de 1ste” heet. De serie wordt gedraaid voor het Franse Canal +, en is geschreven door Willem Wallyn, die onder meer ook de cultreeks De Zestien (over het wel en wee op een kabinet van een Belgische vicepremier) regisseerde.
  • De details van het verhaal zijn niet bekend (ranselt Van Damme straks de oppositie af met een extreemlinks of uiterst rechtse hoek?), maar in grote lijnen komt het erop neer dat de actieheld door een snood plan van de Belgische politici als een soort ‘stroman’ naar de Zestien wordt gebracht, om premier te worden.
  • Alleen, de politici hebben zich mispakt aan de held, die zich verrassend ontpopt als een leider, en zo zijn land zal redden. Niet zonder, uiteraard, en cours de route wat vechtscènes af te werken.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.