Je auto theorie halen in Nederland? Je zal nog even moeten wachten tot het CBR open is

Geschreven met input van verkeersborden.nu en autotheorie.nl.

Is het tijd om je rijbewijs te behalen? Helaas ga je nog langer moeten wachten. Het CBR is de hoofd instantie die zich bezighoudt met auto theorie. Hier alleen kun je goedkeuring krijgen. Maar vanwege de lockdown is het tijdelijk gesloten. Het is ook niet mogelijk om je rijbewijs te verlengen. Er is nog geen officiële datum wanneer het CBR weer open is.

Tijdelijk wachten op je theorie examen

Terwijl je wacht op het CBR kun je jouw auto theorie blijven herhalen. Wanneer het CBR open wordt gesteld kun je meteen reserveren voor een datum of indien je die al hebt kun je dan deelnemen met het examen. Het wachten om je theorie examen te halen heeft ook een voordeel. Je hebt daardoor meer tijd om te oefenen waardoor je jouw theorie examen in 1 keer kunt behalen. Benut je tijd goed deze dagen door te oefenen op de website van het CBR. Er zijn gratis proefexamens online te vinden.

Het is belangrijk dat je de proefopdrachten van het CBR maakt, omdat je zo een beeld hebt wat jou te wachten staat op het examen. Enkele van de vragen komen weer voor op het theorie examen, maar anders gesteld.

De auto theorie is het meest belangrijk onderdeel van je rijbewijs. Als je de theorie niet beheerst kun je geen examen maken. De theorie bevat regels en verkeersborden die je in de praktijk nodig hebt tijdens het rijden.

Als je na je proef theorie examen merkt dat je fouten maakt, kun je het beste een samenvatting maken van het gedeelte waar je steeds fouten maakt. Je herhaalt deze samenvatting elke dag. Maar let erop dat je niet onthoudt, maar begrijpt. Maak een dagelijks schema voor jezelf waar je het oefenen van het theorie examen in plaatst. Als je elke dag de theorie doorneemt, dan is er geen twijfel meer dat je het niet zult halen.