Jan Peumans over pensioenextra’s Bracke en De Croo: “Het is simpel, ze moeten alles terugbetalen”

Jan Peumans, de voormalige voorzitter van het Vlaamse parlement, laat er geen twijfel over bestaan: “De pensioenfraude van Herman De Croo en Siegfried Bracke is geen goede zaak voor de politiek.” In een gesprek met Business AM merkt hij op dat de twee oud-Kamervoorzitters schuld moeten bekennen.


Beluister hieronder het volledige gesprek met Jan Peumans


De kwestie: De Croo (Open Vld) en Bracke (N-VA) lagen de voorbije weken onder vuur door de extra vergoedingen die ze kregen bovenop hun pensioen. Volgens juridische experts kan de overheid die nu terugvorderen, want die zijn onwettig.

De reactie: Peumans (N-VA) merkt in een gesprek met The Morning Drive op dat het meer dan logisch is dat de twee oud-Kamervoorzitters de pensioenextra’s terugbetalen.

  • Hoe dan ook is heel de kwestie opnieuw een smet op het blazoen van de Belgische politiek, zegt Peumans. “Het bonusverhaal tast de geloofwaardigheid aan”, klinkt het.
  • Hij voegt er wel aan toe dat zoiets op het Vlaamse niveau niet kan gebeuren. “Bij ons zijn dergelijke systemen onbestaande”, benadrukt hij. “Ik denk ook niet dat iemand van de Vlaamse volksvertegenwoordigers ooit met zo’n idee op de proppen zou komen.”
  • Zijn advies voor De Croo en Bracke? “Schuld bekennen en alles terugbetalen. Punt.”

(evb)

Meer