Topbankier Jamie Dimon: “De Federal Reserve heeft de controle over de inflatie een beetje verloren”

De Amerikaanse inflatie blijft fors boven de doelstelling van de Federal Reserve liggen. Volgens Jamie Dimon, de CEO van bankreus JPMorgan Chase, heeft de Amerikaanse centrale bank de controle over de inflatie een beetje verloren.

Waarom is dit belangrijk?

Net zoals in de Europese Unie scheert de inflatie in de Verenigde Staten, ondanks een afzwakking, nog altijd hoge toppen. Verwacht wordt dat de centrale banken het verstrakkende geldbeleid daarom nog even zullen voortzetten totdat de geldontwaarding zakt tot hun doelstellingen, zijnde een inflatie van 2 procent.

In het nieuws: Dimon verwacht dat het nog een tijdje zal duren alvorens de Federal Reserve de inflatie onder controle zal krijgen. "Volgens mij zal er niet snel een einde komen aan de hoge rentes", merkt hij op in een gesprek met de Amerikaanse nieuwssite CNBC.

  • De hoge inflatie blijft ook de Fed-bestuurders zorgen baren, blijkt uit de notulen van de jongste rentevergadering. Daarin staat dat er nog meer renteverhogingen zullen nodig zijn om de inflatie naar beneden te krijgen.
  • Het in
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer