Italiaanse componist Ennio Morricone overleden op 91-jarige leeftijd

De Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone is overleden. Hij was 91. Volgens Italiaanse media stierf ie nadat ie in z’n huis was gevallen. Hij overleed in een ziekenhuis in Rome.Morricone is vooral bekend om z’n muziek in The Good, The Bad and The Ugly en Once Upon A Time In The West.

De wereldberoemde Italiaanse componist Ennio Morricone zou een paar dagen terug in z’n huis gevallen zijn. Hij zou z’n dijbeen gebroken hebben en naar het ziekenhuis gebracht zijn. Daar overleed ie aan de gevolgen van de val. Ennio Morricone werd 91.

Morricone is vooral bekend van z’n werk voor westernfilms van regisseur Sergio Leone. Het gaat onder andere om The Good, The Bad and The UglyOnce Upon A Time In The WestThe MissionThe Untouchables en A Fistful Of Dollars. Hij won de Oscar voor Beste Filmmuziek voor The Hateful Eight, een film uit 2015.

Morricione zelf studeerde op z’n achttiende af als trompettist. Hij studeerde verder aan het conservatorium om componist te worden. Als bij toeval rolde hij in de wereld van televisie en film. Naar eigen zeggen was het “zijn roeping niet”, maar heeft hij “het altijd met veel passie gedaan”.

Academy Awards

In totaal schreef Ennio Morricone de muziek voor meer dan 500 films en televisieprogramma’s. Hij werd verschillende keren genomineerd voor een Oscar, maar op een overwinning moest ie heel lang wachten. In 2007 kreeg ie een Honorary Award, een prijs voor z’n hele carrière.

Het was pas in 2015 dat hij een ‘echt’ beeldje mocht ophalen. Hij schreef dat jaar de beste filmmuziek, volgens The Academy. Het ging om de film The Hateful Eight van regisseur Quentin Tarantino. In de hoofdrollen verschenen onder andere Samuel L. Jackson en Kurt Russell.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20