Is het een goed idee om te sparen via een termijnrekening?

Dankzij de renteverhogingen van de Europese Centrale Bank (ECB) brengen niet alleen de spaarboekjes meer geld in het laatje. Ook andere vastrentende activa, zoals de termijnrekeningen, brengen meer op. Is het daarom een goed idee om nu een termijnrekening te openen?

Waarom is dit belangrijk?

Het verstrakkende geldbeleid van de ECB is een vloek voor de kredietnemers, maar een zegen voor de spaarders. Doordat de banken zelf een hogere vergoeding krijgen op het geld dat ze stallen bij de nationale monetaire instellingen, zoals de Nationale Bank van België, kunnen ze hun spaarders een extra vergoeding geven.

Een blik op de markt: Talloze banken hebben de voorbije maanden de spaarrente opgetrokken. Bij veel van die lucratieve spaarboekjes moet je wel rekening houden met enkele beperkingen. 

  • Op Vision Max van Santander Consumer Bank - het meest lucratieve spaarboekje op de Belgische markt - krijg je pas een rente van 1,6 procent als je tussen de 125.000 en 200.000 euro spaart.
  • Bij andere spaarformules moet je dan weer rekening houden met maandelijkse spaarlimieten. Dat is bijvoorbeeld
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer