Dit is de duurste Belgische auto ooit

Dit weekend is tijdens de Zoute Grand Prix in Knokke-Heist een auto voor maar liefst 1,2 miljoen euro verkocht. Daarmee is deze Mercedes-Maybach G650 Landaulet nu de duurste wagen ooit geveild in ons land. De nieuwe eigenaar is ‘bingokoning’ Willy Michiels.

‘Bingokoning’ Willy Michiels, één van de rijkste Belgen, steekt zijn liefde voor wagens niet onder stoelen of banken. Onlangs kwam hij nog in de pers toen van zijn domein een antieke hooikar gestolen werd, nu betaalt hij 1,2 miljoen euro voor een Mercedes-Maybach G650 Landaulet tijdens de Zoute Grand Prix in Knokke-Heist. Dat meldt Het Nieuwsblad. Het was de duurste auto die ooit verkocht werd op Belgisch grondgebied.Het gaat om een exclusief luxevoertuig dat tussen limousine en terreinwagen geklasseerd wordt. AutoGids-hoofdredacteur Tony Verhelle noemt het “een auto die je eigenlijk door een chauffeur laat besturen, terwijl je van de zon geniet”. Ook kan het dak achteraan naar beneden. Ook toenmalig prins Filip werd bij zijn huwelijk met prinses Mathilde in zo’n Landaulet rondgereden.Als je de terreinwagen in voorverkoop bestelde, betaalde je maar de helft van die prijs. Er zijn maar 99 exemplaren van de wagen van de band gerold. Daardoor is de Mercedes-Maybach G650 Landaulet erg geliefd en zijn de prijzen de lucht in gegaan. Eén Belg kon een exemplaar in voorverkoop bemachtigen, maar er bleven tientallen op hun honger zitten, waaronder ook Willy Michiels.

Het goede doel?

Volgens de website Rijkste Belgen is hij ongeveer 120 miljoen euro waard. Hij wist een fortuin bijeen te sprokkelen door gokhuizen uit te baten. Zo kwam hij aan de bijnaam ‘bingokoning’. Tot twee jaar geleden was hij de aas van Napoleon Games en het casino van Knokke. In oktober 2015 werden zijn bedrijven overgenomen voor minstens 32 miljoen euro. De opbrengst van de verkoop van de wagen gaat naar een kinderfonds van Mercedes. Michiels zou tegen Verhelle gezegd hebben dat hij de wagen voor het goede doel gekocht heeft. Die uitspraak kon op ongeloof bij de aanwezigen rekenen. Toen Michiels voor Open Vld burgemeester van Haaltert was, werd hij beschuldigd van corruptie en illegaliteit. Ook werd hij veroordeeld voor het omkopen van een ambtenaar. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met vastgoed, koetsen en bolides. “Ik heb al verschillende modellen van Maybach”, zei Michiels in VTM Nieuws. “Dit past wel in mijn collectie.”