Investeerder betaalt meer dan 30 miljoen dollar voor een Bugatti 57SC Atlantic

Een onbekende koper – volgens de Wall Street Journal gaat het om het Mullin Automotive Museum in het Californische Oxnard-  heeft 30 tot 40 miljoen dollar (23,5 – 31 miljoen euro) neergeteld voor een Bugatti van het type 57SC Atlantic uit bouwjaar 1936. Daarmee wordt de wagen de duurste auto ooit verkocht in een privé-transactie. De wagen is een van de twee exemplaren van dat type die nog op de wereld zijn: de andere is eigendom van modetycoon Ralph Lauren.

De wagen werd volgens bronnen dichtbij de transactie van de hand gedaan voor een bedrag dat in de buurt van de vraagprijs lag. De coupé was eigendom van de neuroloog Peter D. Williamson, een voormalig voorzitter van de Amerikaanse Bugatti Club, die in 2008 overleed.

Handelaars in dit soort oldtimers verwachten de komende maanden nog meer recordtransacties nu de financiële markten op hol lijken geslagen en beleggers voor waardevaste ‘tangibles’ gaan. Eerder deze week wisselde het olieschilderij ‘Nu au Plateau de Sculpteur’ op een veiling in New York voor 81 miljoen euro van eigenaar. Volgens het organiserende veilinghuis Christie’s ging het om een recordbedrag voor een kunstwerk op een veiling.

Meer