Instorting gebouw in Antwerpen: vierde slachtoffer uit het puin gehaald

Een vierde levenloos lichaam, dat van een man, is vandaag ontdekt onder het puin van een school in aanbouw. Het bouwwerk in de Antwerpse wijk Nieuw Zuid was gisteren gedeeltelijk ingestort. 

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) maakte het vierde slachtoffer bekend. Het lichaam moet nog geborgen worden. 

Er werden al drie lichamen van onder het puin gehaald. Het eerste is afgelopen nacht geborgen, het tweede om 6 uur vanmorgen. Het gaat om een Portugese en Roemeense bouwvakker. Rond de middag is het derde lichaam gevonden. 

De nationaliteit van de derde en vierde dode is nog niet duidelijk, maar voor deze mensen gevonden werden, waren er nog twee Portugezen en een Rus vermist.

Eén gewonde ontslagen uit ziekenhuis

De brandweer heeft ook goed nieuws te melden: van de negen gewonden die naar het ziekenhuis zijn gebracht, is er één ontslagen. Onder de gewonden zijn vier Roemenen, 2 Oekraïners, een Portugees en nog twee personen waarvan de nationaliteit niet bevestigd is. Van hen zijn er acht zwaargewond.

De DVI (Disaster Victim Identification), de dienst voor slachtofferidentificatie van de federale politie, is ter plaatse gestuurd. De families en vrienden van de slachtoffers worden opgevangen in de omgeving van de rampplek.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20