‘Inside Out 2’ bereikt box office van 1 miljard dollar in recordtijd

Pixar’s nieuwste film, Inside Out 2, heeft een nieuw record gevestigd door binnen 19 dagen een opbrengst van 1 miljard dollar aan de box office te behalen. Dit is de snelste tijd ooit voor een animatiefilm om deze mijlpaal te bereiken.

De eerste film van Inside Out verscheen in 2015 en nu, negen jaar later heeft Pixar het vervolg uitgebracht. Inside Out 2 kende een vliegende start, door het beste openingsweekend voor een animatiefilm ooit te scoren, en heeft nu opnieuw een record gevestigd.

Verhaallijn van Inside Out 2

In de film volgen we opnieuw Riley, die net haar 13de verjaardag heeft gevierd. De bekende emoties Joy, Sadness, Fear, Anger en Disgust zijn nog steeds aanwezig en proberen samen te werken. Alles verandert echter wanneer het “puberteitsalarm” afgaat.

Dit alarm introduceert vier nieuwe emoties: Envy, Embarrassment, Ennui en Anxiety. Deze nieuwe emoties zorgen voor conflicten met de bestaande emoties, die nu opnieuw moeten samenwerken om de harmonie te herstellen.

1 miljard dollar

Dit weekend heeft Inside Out 2 wereldwijd de grens van 1 miljard dollar (930 miljoen euro) overschreden. De film bereikte deze mijlpaal in slechts 19 dagen, waarmee het het vorige record van Frozen II, dat 25 dagen nodig had, ruimschoots overtreft. In totaal haalde Inside Out 2 in 19 dagen 1,015 miljard dollar (940 miljoen euro) op.

Exclusieve club van miljard-dollar animatiefilms

Tot nu toe hebben slechts twaalf animatiefilms wereldwijd meer dan 1 miljard dollar opgebracht. Sinds de overname van Pixar door Disney zijn acht van deze twaalf films in handen van Disney. Hieronder de volledige lijst van animatiefilms die deze prestatie hebben bereikt, met Disneyfilms in vetgedrukt:

 1. The Lion King (1,66 miljard dollar)
 2. Frozen II (1,45 miljard dollar)
 3. The Super Mario Bros. Movie (1,36 miljard dollar)
 4. Frozen (1,29 miljard dollar)
 5. Incredibles 2 (1,24 miljard dollar)
 6. Minions (1,16 miljard dollar)
 7. Toy Story 4 (1,07 miljard dollar)
 8. Toy Story 3 (1,07 miljard dollar)
 9. Despicable Me 3 (1,03 miljard dollar)
 10. Finding Dory (1,03 miljard dollar)
 11. Zootopia (1,02 miljard dollar)
 12. Inside Out 2 (1,01 miljard dollar)

Aangezien Inside Out 2 nog steeds in de bioscopen draait, is het waarschijnlijk dat de film nog verder zal stijgen op deze lijst.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.