Key takeaways
- India wil een wereldwijde hub voor de productie van halfgeleiders worden door tegen 2026 1 miljoen banen te creëren.
- De overheid heeft 760 miljard roepies (ongeveer 8,39 miljard euro) uitgetrokken voor het Semicon India-programma om een robuust ecosysteem voor de productie van halfgeleiders en beeldschermen op te zetten.
- De Indiase halfgeleidermarkt zal naar verwachting 79,20 miljard dollar bereiken tegen FY2031 met een CAGR van 13,55 procent.
India’s ambitieuze doel om een wereldwijde hub voor de productie van halfgeleiders te worden, zal tegen 2026 naar verwachting 1 miljoen banen creëren in verschillende sectoren. Deze groei zal gedreven worden door de toenemende vraag naar halfgeleiders, met naar schatting 300.000 banen in fabricage en ontwerp, 150.000 in ATMP (assemblage, testen, markeren en verpakken), en extra banen in softwareontwikkeling, systeemcircuits en supply chain management.
Overheidssteun
Om deze ontluikende industrie te ondersteunen, investeert India veel. De overheid heeft 15.000 miljoen roepies (ongeveer 165 miljoen euro) uitgetrokken voor fabrieken voor de productie van elektronische chips, 1.000 miljoen roepies (ongeveer 11 miljoen euro) voor de productie van elektronische schermen en 9.000 miljoen roepies (ongeveer 99 miljoen euro) voor het upgraden van het halfgeleiderlaboratorium in Mohali. Bovendien is het Semicon India-programma, met een totale investering van 76.000 miljoen roepies (ongeveer 839 miljoen euro), bedoeld om een robuust ecosysteem voor de productie van halfgeleiders en beeldschermen op te zetten door financiële steun te bieden aan bedrijven die in deze gebieden investeren.
Marktgroei en particuliere investeringen
De Indiase halfgeleidermarkt maakt een aanzienlijke groei door, met een waarde van 27,81 miljard euro in FY2023 en een verwachte groei tot 73,70 miljard euro in FY2031, wat een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 13,55 procent betekent. Deze groei wordt gestimuleerd door de toenemende vraag naar halfgeleiders in belangrijke technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI), kwantumcomputing en hernieuwbare energie.
De vaardigheidskloof aanpakken
Particuliere bedrijven doen ook mee en kondigen plannen aan om te investeren in nieuwe assemblage- en testfaciliteiten voor halfgeleiders in India. Deze investeringen zullen leiden tot veel vacatures in de hightech- en bouwsector, wat de groei van de sector verder zal stimuleren. Deze snelle expansie wordt echter geconfronteerd met een belangrijke uitdaging: een tekort aan geschoolde arbeidskrachten. Om deze kloof te dichten zijn gerichte inspanningen nodig op het gebied van programma’s voor de ontwikkeling van arbeidskrachten en vaardigheidstraining.
Bijscholings- en omscholingsinitiatieven zijn cruciaal om mensen uit te rusten met de nodige expertise voor de halfgeleiderindustrie. Het aanbieden van praktijkervaring aan studenten door middel van stages zal ook bijdragen aan het opbouwen van een gestage pijplijn van geschoold lokaal talent. Zoals Sachin Alug, CEO van NLB Services, benadrukt: “India erkent het belang van het cultiveren van talent van wereldklasse om een sterk ecosysteem van halfgeleiders te bevorderen.” Verwacht wordt dat de investeringen in opleiding en herscholing de komende 2-3 jaar met 25 procent zullen toenemen, wat de toewijding van de overheid weerspiegelt om deze vaardigheidskloof te overbruggen.
Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!