In Franstalig België voert minister van Onderwijs klein mondmaskeroorlogje

Op het Overlegcomité woensdag ging het nog bijzonder heftig over de mondmaskerplicht: vanaf 9 jaar of niet? Hoewel de PS en ook heel de Vlaamse regering niet stonden te springen, kwam er toch zo’n verbod, vanaf tien jaar dan uiteindelijk.

  • Maar … niet voor het onderwijs, want dat is geen federale bevoegdheid. En dat zullen ze geweten hebben op het Overlegcomité. Ben Weyts (N-VA) legde in Vlaanderen al meermaals zijn eigen accenten. Maar dat blijkt klein bier met de positie die Caroline Désir, zijn tegenhanger aan Franstalige kant neemt.
  • Ze is in sneltempo bekend aan het worden aan de andere kant van de taalgrens, en profileert zich in heel de crisis duidelijk. “Het is aan de volwassenen om zich te beschermen. Punt”, zo is haar boodschap vandaag in La Libre.
  • Immers, in het lager onderwijs komt er in Franstalig België geen enkele verplichting. Aan Vlaamse kant was die er al langer wel, in het vijfde en zesde leerjaar.
  • Désir schermt met een Franse studie waarbij “kinderen enorm kloegen over hoofdpijn, problemen met concentratie en minder snel leren”. “Kinderen lijden niet onder ernstige vormen van Covid, zelfs de Delta-variant verandert daar niets aan. Het is aan de ouderen om zich te beschermen.”
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20