IKEA schuwt West-Vlaanderen: uiteindelijk geen winkel in Kortrijk of Wevelgem

West-Vlamingen die hoopten minder lang onderweg te zijn naar IKEA, komen bedrogen uit. Na maanden en jaren aan studies en overwegingen komt nu het finale ‘nee’ uit Zweden. Een nieuwe toonzaal kost behoorlijk wat geld, en bij IKEA hebben ze intussen hun prioriteiten bijgesteld: online is het nieuwe sleutelwoord, en daar is budget voor nodig. 

Wevelgem, Heule of Kortrijk: dat is de vraag die Belgische IKEA-klanten zich stelde. De keten plande een nieuwe site in West-Vlaanderen maar vier locaties en evenveel werkstudies verder, wordt het toch een nuloperatie voor de Zweden. West-Vlamingen moeten dus alsnog naar Gent.  

Online shoppen

IKEA liet het volgende weten: “Het snel veranderend retaillandschap, het veranderende consumentengedrag en het stijgende belang van e-commerce vragen om nieuwe manieren om te beantwoorden aan de behoeften van onze klanten. Zeer binnenkort zullen wij bovendien onze webshop lanceren.” 

Met andere woorden: ook IKEA investeert steeds minder in fysieke winkels. Die blijven in het geval van meubels natuurlijk wel noodzakelijk, maar we schakelen steeds meer over naar een beleving in de winkel. IKEA zet daar volop op in met de Zweedse balletjes, de koffieshop in de winkel en natuurlijk de ijsjes achteraf. En thuisleveren, dat zal wellicht binnenkort al kunnen, dus waarom ook niet? 

Nachtshift 

IKEA heeft in België 8 winkels en 16 afhaalpunten en dat cijfer stijgt alleen maar. Je kan dus al online bestellen en als ook de nachtshiften in het magazijn in Genk worden doorgevoerd, zal de online strategie wellicht ontploffen. Je zetel testen zal nog lukken, maar waarom zou je ‘m zelf naar huis voeren? 

Meer