Ikea opent 2 nieuwe vestigingen in ons land

De Zweedse meubelketen Ikea gaat op korte termijn in België twee nieuwe vestigingen openen, maar is ook verder nog altijd op zoek naar geschikte locaties voor eventuele nieuwe inplantingen Eind dit jaar zou een nieuw filiaal in Bergen zijn deuren moeten openen. In de lente van volgend jaar zou er ook een nieuwe winkel moeten komen in Hasselt.

Maar ook in de omgeving van Wevelgem in West-Vlaanderen zou de Zweedse groep nog op zoek zijn naar een geschikte locatie. Op dit ogenblik heeft de groep Belgische vestigingen in Anderlecht, Aarlen, Gent, Hognoul, Wilrijk en Zaventem. Daar werken in totaal meer dan drieduizend mensen.

Recordresultaten

Ikea heeft tijdens het voorbije boekjaar, dat eind augustus werd afgesloten, een omzet gerealiseerd van 31,9 miljard euro. Dat betekende een groei met 11 procent tegenover het jaar voordien. De groei werd vooral gestuwd door verkopen in China en Rusland, maar ook in Duitsland konden recordresultaten worden gemeld.

Wanneer geen rekening wordt gehouden met wisselkoerseffecten zou een groei met 8,9 procent zijn geboekt. De vergelijkbare winkelverkopen stegen met ruim 5 procent. In België steeg de omzet van 738 miljoen euro naar 751,8 miljoen euro. Er werd vooral een stijging opgetekend in de verkoop van matrassen en badkamermeubels. Rond die elementen werd het voorbije jaar ook actief promotie gevoerd.

Tijdelijke collecties

Tegen het einde van decennium wil Ikea een jaaromzet boeken van meer dan 50 miljard euro. Het Zweedse concern wil dat streefdoel onder meer bereiken dankzij de introductie van tijdelijke collecties. Die creaties moeten het aanbod van Ikea verrassend en fris houden. Door de tijdelijke collecties zal de bezoeker immers sneller uit een vernieuwd assortiment kunnen kiezen.

Bedoeling is dat jaarlijks meer dan tien tijdelijke collecties aan het publiek zouden worden getoond en aangeboden. Op het programma staat onder meer een collectie van de Belgische ontwerper Walter Van Beirendonck. Het voorbije jaar opende Ikea wereldwijd dertien nieuwe vestigingen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20