Hoop op stimuleringsplan voor VS doet Amerikaanse beurzen hoger openen

De Democraten en Republikeinen zijn bereid compromissen te sluiten om alsnog uit te pakken met een stimuleringspakket voor de Amerikaanse economie. De beurzen reageren positief.

Er is opnieuw hoop op een stimuleringspakket om de Amerikaanse economische groei aan te zwengelen. De beurzen reageren alvast optimistisch. De Dow Jones en de Nasdaq wonnen kort na het luiden van de openingsbel 0,7 procent. De S&P500 ging 0,6 procent hoger.

Wereldwijde panne Google

Een eventuele impact van de plotse panne bij Google op het aandeel bleef uit. Het internetbedrijf steeg met 0,5 procent.

Het aandeel van het opslagbedrijf Public Storage steeg met 3,6 procent nadat de aandeelhouder Elliott Management Corp. bekendmaakte dat hij zes directieleden wil benoemen om veranderingen in het bedrijf door te voeren.

Zynga verliest terrein

De Amerikaanse gameontwikkelaar Zynga gaat converteerbare obligaties uitgeven ter waarde van 750 miljoen dollar. Het aandeel verloor 0,5 procent.

Nio, de Chinese bouwer van elektrische wagens, wil 68 miljoen euro ophalen via de uitgifte van extra aandelen. De uitgifteprijs bedraagt 39 dollar per aandeel. Het aandeel van Nio verloor 5 procent kort na de opening.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20