Hollywood heeft nog altijd obsessie voor jonge mannen en hun penis

De filmwereld van Hollywood blijft een obsessie hebben voor jonge mannen van achttien tot vijfentwintig jaar en hun penis. Dat heeft de Britse actrice Helen Mirren gezegd tijdens de uitreiking van de Sherry Lansing Leadership Award. Mirren merkte op te betreuren dat een aantal bijzonder middelmatige mannelijke acteurs er wel in slaagt filmsuccessen te boeken, terwijl tegelijkertijd sommige bijzonder briljante actrices professioneel in de marginaliteit terecht komen.

De vijfenzestigjarige Mirren benadrukte veel klachten te hebben over de mogelijkheden die oudere vrouwelijke actrices van de filmindustrie krijgen. “Mirren zegt dat een aantal briljante collega’s – die als twintiger, dertiger en veertiger nagenoeg constant hebben gewerkt – als vijftiger plots in een complete professionele woestijn terecht komen,” merkt BBC News op. “Maar de Britse actrice waarschuwt dat er duidelijk een verandering op komst is en dat de houding van de filmwereld tegenover vrouwen cruciale veranderingen ondergaat.”

De babyboomer-generatie laat zich volgens Mirren niet meer zomaar opzij schuiven. In het verleden legden mensen zich volgens de actrice snel neer bij het ouder worden, maar ze waarschuwt dat dit niet langer meer het geval is. Mirren startte haar carrière vijfenveertig jaar geleden in de rol van de Egyptische koningin Cleopatra bij het Britse National Youth Theatre. Met de Sherry Lansing Leadership Award wordt elk jaar een vrouw gelauwerd die een unieke entertainment-carrière heeft uitgebouwd en belangrijke bijdrages heeft geleverd aan de maatschappij.

Vorige winnaars waren onder meer Hale Berry, Barbara Walters, Meryl Streep, Jodie Foster en Glenn Close. (MH)