Holding Claes Retail geïnteresseerd in overname Veritas

De holding Claes Retail Group (CRG), de koepel boven de kledingketen Jean-Baptiste Claes (JBC), is één van de kandidaten om de modeketen Veritas over te nemen. Dat heeft de krant De Tijd gemeld. Claes Retail zou voor het overnamedossier een samenwerking hebben gesloten met investeerder 3D Participaties.

De Tijd noemt de belangstelling van Claes voor Veritas opmerkelijk. In het verleden werd immers alleen een interesse getoond in de overname van andere kledingwinkels.

Ook de Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv en investeerder Indufin zouden als een kandidaat-overnemer zijn weerhouden. Een derde gegadigde partij wordt gevormd door een combinatie van het retailfonds Vendis Capital en de Nederlandse investeringsgroep Gilde. In het kapitaal van Vendis is onder meer de familiale groep Colruyt, die recent al de kledingketen ZEB overnam, vertegenwoordigd.

In maart dit jaar werd bekend gemaakt dat de eigenaars van Veritas de modeketen wensten te verkopen.

Meer
Mijn Volglijst

Valuta: dollar fundamenteel beter dan euro

27/11/2021 09:24

(ABM FN-Dow Jones) Fundamenteel staat de Amerikaanse dollar er beter voor dan de euro. Dit vindt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst.

Daarbij verslechtert de coronasituatie in Europa "in rap tempo met mogelijk hardere lock-downs tot gevolg". De euro/dollar is hier afgelopen week ook al op vooruit gelopen, maar werd aan het eind van de afgelopen handelsweek een halt toegeroepen, zag Derks.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20