Hoe ziet het perfecte vrouwelijke gezicht er uit?

Amerikaanse wetenschappers wilden weten aan welke afmetingen een vrouwengezicht moet voldoen om aantrekkelijk te worden gevonden. Met behulp van een computer veranderden ze verschillende keren een foto van een proefpersoon door telkens de afstand tussen de ogen en de mond enerzijds en de ogen onderling anderzijds aan te passen. Hoewel het gezicht op verschillende van die foto’s aantrekkelijk werd gevonden scoorde één foto het hoogst: wanneer de vertikale afstand tussen de ogen en de mond 36% van de totale lengte van het gelaat is en de horizontale afstand tussen de ogen 46% van de totale breedte van het gelaat is. Deze proporties – door de auteurs ‘de gouden ratio’ genoemd – zijn allerminst courant.

Mocht u zo’n gezicht hebben, dan is de kans niet gering dat u in de buurt van Hollywood vertoeft.

Meer
Mijn Volglijst

Wall Street sluit hoger

02/12/2021 21:10

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger gesloten. De S&P 500 won 1,4 procent op 4.577,10 punten, de Dow Jones index steeg 1,8 procent tot 34.639,79 punten en de Nasdaq eindigde 0,8 procent hoger bij een slotstand van 15.381,32 punten.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets is het de vraag of de winsten duurzaam blijken of dat aandelen toch kwetsbaar blijven voor negatieve nieuwsberichten.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20