Hoe oogverblindende vrouwen uit de Noord-Koreaanse elite in het buitenland harde valuta sprokkelen voor Pyongyang

Miljoenen Noord-Koreanen mogen dan al geen eten meer hebben, een industrie in het land doet het uitstekend: de plastische chirurgie. Het zijn uiteraard niet de 3,5 miljoen ondervoede Noord-Koreanen, die volgens de VN dringend aan noodhulp toe zijn, die klant zijn bij de plastische chirurgen, wel de 200.000 landgenoten die de Noord-Koreaanse elite vormen. Vooral oogoperaties die de Oost-Aziatische ogen een meer westerse uitdrukking bezorgen zijn een echte rage, ondanks dat dictator Kim Jong-il een paar jaar geleden de cosmetische chirurgie verbood.

Maar omdat de Grote Leider er over waakt dat enkel ‘s lands mooiste vrouwen Noord-Korea vertegenwoordigen, heeft hij bovenvermelde ingreep -pervers genoeg- verplicht voor alle meisjes die in de Noord-Koreaanse restaurants in het buitenland werken. Deze eethuizen, die verspreid zijn van het Verre Oosten over China tot in Thailand, brengen de levensnoodzakelijke vreemde valuta binnen voor het leiderschap in Pyongyang en staan bekend om hun uitzonderlijke mooie diensters, die allen worden geselecteerd onder ‘s lands elite. Hoewel ze als dienster werken, hebben ze allen zonder uitzondering een universiteitsdiploma en komen ze uit Pyongyang. Ze worden ook opgeleid in zang en dans.

De Grote Leider heeft ook zijn opvolger en zoon Kim Jong Un al zes keer verplicht om onder het mes te gaan. Niet om hem knapper te maken, wel om er voor te zorgen dat hij sprekend lijkt op zijn grootvader Kim Il-Sung, de stichter van deze schurkenstaat.

Onderstaande video’s zijn opgenomen in het Pyongyang-restaurant in Beijing