Hoe Immoweb de vastgoedklant tientallen jaren aan zich wil binden

De vastgoedwebsite Immoweb, een van de populairste websites van het land, voert een facelift door en gaat op zijn platform hypothecaire leningen van Keytrade Bank aanbieden.

  • Wat verandert er? Immoweb heeft zijn website gemoderniseerd en klantvriendelijker gemaakt. Dat was broodnodig, want de website begon er wat verouderd uit te zien en de navigatie liep soms vast. Maar minstens even belangrijk zijn de partnerschappen die Immoweb aankondigt. Het vastgoedplatform profileert zich voortaan ook als verkoopkanaal voor verzekeringen en kredieten.
  • Met wie gaat Immoweb in zee? Het gaat binnenkort woonkredieten van de onlinebank Keytrade Bank aanbieden. Gebruikers kunnen binnenkort op de website een woonkrediet op maat laten berekenen en meteen een lening aangaan bij Keytrade Bank. Binnen 4 tot 6 weken moet de tool beschikbaar zijn. De aanvraag voor een licentie als kredietbemiddelaar is nog lopende. Immoweb biedt ook al in samenwerking met de start-up Qover verzekeringen aan voor huurders en verhuurders.
  • Waarom is dit van belang? Immoweb is de op drie na drukstbezochte website in België en telt dagelijks ruim 500.000 bezoekers op zijn website en app. Het merk is met voorsprong marktleider onder de vastgoedwebsites. Met dit initiatief krijgt online woonkrediet een flinke impuls. ‘Anno 2020 is het totaal achterhaald om klanten te dwingen om bankkantoren af te schuimen voor een competitief woonkrediet’, klinkt het bij Immoweb.
  • Waar moeten we naar uitkijken? Met Keytrade Bank verbindt Immoweb zich met een digitale geestesgenoot, maar de bank is een kleine speler op de Belgische markt voor woonkredieten. De grote vraag is of Immoweb ook andere banken zal kunnen overtuigen om hun woonkredieten via zijn website aan de man te brengen. Volgens Immoweb-CEO Valentin Cogels is de samenwerking met Keytrade Bank is echter niet exclusief. Gesprekken met andere spelers zijn lopende.
  • Wat is het eindspel? Een one-stop-shop zijn voor de vastgoedklant, van de eerste zoektocht naar de nieuwe woning over het afronden van de aankoop tot de verzekeringen en de kredietbetalingen die daarna verbonden zijn met het vastgoed. Het oude Immoweb, dat zich beperkte tot zoekertjes, had slechts vluchtig contact met de klant. Aangezien woonkredieten en -verzekeringen vaak een jaar of twintig doorlopen, kan het vastgoedplatform met zijn nieuwe strategie het klantencontact dramatisch verlengen. Of zoals Cogels het formuleert: ‘Immoweb faciliteert het hele vastgoedproces: van de zoektocht naar een woning tot de aankoop of huur ervan, en dat samen met alle bijhorende diensten: kopen, huren, schatten, beheren, verzekeren en verkopen.’
  • Waarom een herlancering nu? Vastgoed staat dezer dagen volop in de spotlights, omdat over een dag of tien de bouwbeurs Batibouw start.
Meer
Mijn Volglijst

Lichte daling groeitempo Duitse industrie bevestigd

01/12/2021 08:58

(ABM FN-Dow Jones) De groei van de Duitse industrie is in november definitief afgenomen en ook iets sterker dan voorzien. Dit bleek woensdag uit definitieve cijfers van Markit.

De index voor de Duitse industrie daalde in november van 57,8 naar 57,4. De voorlopige indicatie wees in november op 57,6.

Aanstaande vrijdag volgt de definitieve inkoopmanagersindex van de dienstensector.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20