Hier vind je de goedkoopste woningen in Vlaanderen

De prijzen van woonhuizen zijn in de eerste helft van 2017 serieus gestegen. Dat melden de statistieken van de Federale Overheidsdienst Economie. Er zijn wel opvallende verschillen tussen gemeenten.

Als je een huis wil kopen, dan moet je heel wat spaargeld hebben. Woonhuizen in België zijn gemiddeld met 6,3 procent gestegen tegenover dezelfde periode vorig jaar. Volgens de Federale Overheidsdienst Economie gaat het om een serieuze prijstoename, de grootste op tien jaar tijd.

Gemiddeld 220.920 euro voor een woonhuis

Als je nu een woonhuis wil kopen in België, dan mag je rekenen op een prijskaartje van gemiddeld zo’n 220.920 euro. Voor een villa leg je gemiddeld 362.829 euro neer en voor een appartement 225.171 euro.

In Vlaanderen steeg de gemiddelde prijs in de eerste 6 maanden met 4,2 procent voor een woonhuis (233.382 euro) en 3,8 procent voor een villa (381.590 euro). Appartementen schommelen ongeveer rond dezelfde prijs en stegen met 0,6 procent, tot 229.442 euro.

Goedkoper in Wallonië

Dat is heel wat Gent, maar al goed zijn er toch nog enkele regio’s waar we goedkoper een huis kunnen bemachtigen. Als je echt een goedkopere woning wil dan het gemiddelde, dan zou je eigenlijk naar Wallonië moeten verhuizen. Want de goedkoopste gemeenten, die bevinden zich in het zuiden van ons land. Als het niet uitmaakt waar je in Vlaanderen wil wonen, dan kan je een zoekopdracht lanceren naar een woning in Ronse, Menen en Heers. De duurste gemeenten bevinden zich in Kraainem, Sint-Martens-Latem en Hoeilaart.