Hamon bouwt in China hoogste koeltoren ter wereld

Het engineeringbedrijf Hamon uit Mont-St-Guibert bouwt op dit ogenblik in de stad Xianning in de Chinese provincie Hubei de hoogste koeltoren. Dat heeft het bedrijf gezegd naar aanleiding van de Belgische handelsmissie onder leiding van Prins Filip naar China. De koeltoren zou uiteindelijk een hoogte moeten krijgen van 209 meter. Hamon geeft aan in China nog verscheidene contracten voor de bouw van koeltorens te hebben lopen. Eerder dit jaar opende het Waalse bedrijf in de Chinese stad Tianji, een honderdtal kilometer van Peking, een fabriek voor de bouw van elementen voor de koeltorens. Hamon hanteert daarbij een procedé met een gesloten circuit, zoals ook gebruikt wordt voor de koeling van automotoren. Die oplossing is vooral geschikt voor de inplanting van koeltorens in gebieden die met een waterschaarste hebben te kampen. (MH)

Meer
Mijn Volglijst

Wall Street sluit hoger

02/12/2021 21:10

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger gesloten. De S&P 500 won 1,4 procent op 4.577,10 punten, de Dow Jones index steeg 1,8 procent tot 34.639,79 punten en de Nasdaq eindigde 0,8 procent hoger bij een slotstand van 15.381,32 punten.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets is het de vraag of de winsten duurzaam blijken of dat aandelen toch kwetsbaar blijven voor negatieve nieuwsberichten.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20