Hacker steelt 320 miljoen dollar van het cryptohandelsplatform Wormhole

Een hacker heeft voor 320 miljoen dollar aan cryptomunten gestolen van het cryptohandelsplatform Wormhole. Het is de vierde grootste crypto-overval ooit.

Wormhole is een cryptohandelsplatform dat fungeert als een brug tussen verschillende netwerken als Solana (SOL) en Ethereum (ETH). Het bedrijf liet via Twitter weten dat een hacker 120.000 wrapped ethereum (wETH) heeft gestolen, ter waarde van 320 miljoen dollar.

Platform tijdelijk offline gehaald

Kort na de bekendmaking van de cyberaanval kondigde Wormhole aan het platform even offline te zullen halen om een fout uit de code te halen. De hacker is door die fout (een exploit) aan de haal kunnen gaan met de cryptomunten.

In een reeks tweets doet Samczsun, beveilingsspecialist met een focus op blockchains, uit de doeken hoe de hackers te werk zijn gegaan. “Wormhole valideerde niet alle invoeraccounts goed, waardoor de aanvaller de handtekeningen van de guardians (personen die de transacties op Wormhole observeren en verifiëren red.) kon vervalsen en 120.000 ETH op Solana kon aanmaken, waarvan er 93.750 terug naar Ethereum werden gebracht”, vat hij samen.

10 miljoen dollar

Wormhole probeert nu de gestolen cryptomunten terug te vorderen. Het bedrijf hoopt via de blockchain te onderhandelen met de hacker. In ruil voor de gestolen crypto’s zou hij/zij 10 miljoen dollar krijgen. “De beloning is voor het opsporen en aan het licht brengen van de kwetsbaarheid in de code”, klinkt het.

De hackersaanval is hoe dan ook niet onopgemerkt voorbij gegaan in de cryptogemeenschap. Het is namelijk de vierde grootste crypto-overval ooit, merkt het persagentschap Reuters op. In 2018 zijn cybercrmininelen er bijvoorbeeld in geslaagd om 530 miljoen dollar te stelen van het platform Coincheck.

(mah)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.