Google Maps komt met nieuwe features voor elektrische wagens

Bestuurders van elektrische voertuigen krijgen binnenkort wat extra hulp van Google Maps. De populaire applicatie heeft namelijk enkele nieuwe functies geïntroduceerd, speciaal voor elektrische wagens. Het gaat hierbij vooral om features die je zullen helpen met het tijdig vinden van laadpalen.

Waarom is dit belangrijk?

Elektrische voertuigen worden steeds populairder en dus is de nood voor laadpalen ook steeds groter. Op veel plaatsen is dat al lang geen probleem meer, maar tijdens lange autotochten in minder druk bewoonde gebieden kan het soms al eens nipt worden. Dat Google Maps, nog steeds de populairste navigatieapplicatie, nu zal helpen met die zoektocht, is dus voor veel bestuurders zeer handig.

Nieuwe functies:

  • Google Maps zal preciezer aantonen waar er elektrische laadpalen zijn. Het gaat hierbij niet alleen om de locatie, maar ook waar precies ter plaatse. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het juiste gedeelte van een parkeerplaats met meerdere verdiepingen. Als je naar een laadstation gaat, zal je op het scherm een gedetailleerde beschrijving zijn van hoe je naar de laadpaal moet rijden. Google zal die informatie met behulp van AI uit gebruikersrecensies halen.
  • Realtime beschikbaarheid: Google Maps zal ook tonen of er in die laadstations ook effectief vrije laadpalen zijn. Daarnaast krijg je ook de laadsnelheid te zien.
  • Al die informatie zal gebundeld worden, zodat Google Maps kan helpen om je reis te plannen. In auto’s waar Google is ingebouwd, zal de applicatie al je stops voor tijdens langere ritten uitstippelen en op voorhand aanduiden. Tijdens een roadtrip of als je op reis vertrekt, krijg je dus de beste oplaadstops onderweg te zien. Die informatie is volledig gepersonaliseerd op basis van jouw elektrische wagen.
  • Als je reis toch nog te lang is en je moet ergens een nacht overnachten, kan je via Google zoeken welke hotels geschikte laadpalen hebben voor jouw elektrische auto.

Wanneer? Deze nieuwe features zullen de komende maanden uitgerold worden. De functies zullen eerst beschikbaar zijn bij auto’s waar Google is ingebouwd, pas daarna komen ze naar het brede publiek.

Meer
Auto
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - Robin Van den Bogaert
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - Piet Andries
Meer Auto