Google lanceert Ethereum Merge aftelklok: internetverkeer door het dak

Google, de grootste zoekmachine van de wereld, heeft naar aanleiding van de veelbesproken Ethereum Merge een aftelklok toegevoegd, dat maakte Google Cloud ontwikkelaar Sam Padilla afgelopen vrijdag bekend op Twitter.

Cryptofans kunnen vanaf nu met het googlen van ‘Ethereum Merge’ een overzicht krijgen van verschillende data; een real-time aftelklok, de huidige hashrates, de moeilijkheidsgraad en de merge moeilijkheidsgraad.

De introductie van de klok toont het niveau waarop crypto en de aankomende ‘merge’ is doorgedrongen tot de FAANG-bedrijven. Dat is een term die verwijst naar de aandelen van vijf grote Amerikaanse technologiebedrijven: Meta, Amazon, Netflix, Alphabet en Apple. De hype rond de Ethereum Merge is de afgelopen dagen geëxplodeerd en Google voorspelt dus dat dit de komende dagen enkel maar exponentieel zal toenemen.

Interesse uit alle hoeken

Opvallend is dat de grootste trafiek niet uit landen als de V.S. of China komt. Volgens statistieken blijkt dat inwoners uit Luxemburg, St. Helena, Singapore, Noord-Macedonië en Litouwen de grootste liefhebbers zijn. De grootste interesse in Europa komt uit Zwitserland, dat wereldwijd pas op de 7de plaats volgt. De Verenigde Staten (17) en China (18) zijn de grootste verrassingen.

De stijgende interesse werd mede in de hand gewerkt door Sam Padilla, die als pionier fungeerde bij de ontwikkeling van de integratie in de zoekmachine. Hij stootte het eerste dominoblokje omver. Dat zei de ontwikkelaar zelf in een antwoord op een tweet.

Illustratie in beeld gebracht

Met het aftellen van de klok, zullen de geïllustreerde beren langzaamaan samensmelten in ware Google-stijl. De zwarte beer stelt de uitvoerende laag voor en de witte beer de consensus laag.

The Merge zal dus gebeuren wanneer beide samenkomen en er – naar verluidt – een strijdlustige panda gevormd wordt. Het idee daarachter is de meme cultuur online rond de afwachting van de Ethereum Merge.

De Merge verwijst naar een geplande upgrade van het Ethereum ecosysteem waarbij de ‘proof of work’-keten van het netwerk zal fuseren met de ‘proof of stake’-Beacon chain, die momenteel nog als een traditionele chain fungeert. Daarbij zullen ook de consensus laag en de uitvoerende laag bijgewerkt worden. Van zodra die samenvoeging is gebeurd, zal de Beacon chain (consensus laag) blokken op het netwerk valideren. Verder wordt verwacht dat het energieverbruik van Ethereum na de samensmelting met 99 procent zal verminderen.

(mah)

Meer