Golden Gate: ‘s Werelds nummer één zelfmoordlocatie krijgt een vangnet

De Golden Gate Bridge boven de baai van San Francisco heeft haar beruchte status als ‘s werelds nummer één zelfmoordlocatie vorig jaar nog maar eens bevestigd met 39 zelfmoorden. Een triest, maar geen absoluut record. Dat werd in 2013 gevestigd, toen 46 mensen er een eind aan hun dagen maakten. Vorig jaar konden nog eens 200 zelfmoordpogingen worden voorkomen. 98% van de mensen die zich van op de 67 meter hoge brug in het water gooien, overleven het niet.Sinds de Golden Gate in 1937 werd ingehuldigd hebben niet minder dan 1.500 mensen er hun leven beëindigd, waarmee de plaats de trieste titel van ’s werelds nummer één zelfmoordplaats’ mag voeren.  In 2010 werd een plan om 6 meter onder het wegdek van de brug vangnetten te installeren door de gemeenteraad met 16 stemmen tegen nul goedgekeurd.

7 jaar later wordt nu eindelijk met de werken aangevangen. Zolang was het wachten op de 200 miljoen dollar die nodig zijn om het project uit te voeren. De werken zullen 4 jaar in beslag nemen en zullen netten van 20 meter breed spannen over de ganse lengte van de brug, die 2,7 kilometer lang is.

The Bridge

Dertien jaar geleden werd een documentaire gemaakt met een camera die het ganse jaar 2004 de activiteit op de brug filmde en 23 van de 24 zelfmoorden in beeld bracht. De film ‘The Bridge’, die in 2006 werd uitgebracht, heeft het aantal zelfmoorden sinds dan enkel verder de hoogte ingejaagd. Mensen reizen van overal ter wereld om hier hun leven te beëindigen.

Mapo Bridge, Seoul

In het Zuid-Koreaanse Seoul – in dat land plegen dagelijks 39 mensen zelfmoord; ook een record – heeft Samsung Life Insurance een anti-zelfmoordinstallatie gefinancierd op de befaamde Mapo Bridge. Daar sprongen de voorbije 5 jaar 108 mensen hun dood tegemoet.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20