Goedkope reis boeken? Dan moet je niet altijd meer bij booking.com zijn

Booking.com is niet langer de goedkoopste manier om reizen te boeken. Dankzij een nieuwe wet mogen hotels nu zelf een lagere prijs aanbieden dan de boekingswebsite.

Booking.com is niet meer de makkelijkste manier om je goedkope hotel te boeken. Dat komt door een nieuwe wetgeving die de internetgigant dwingt om z’n eigen regels aan te passen. In Duitsland en Frankrijk bestonden die regels al: daar mocht Booking.com de hotels op z’n website niet meer dwingen om op hun eigen website een hogere prijs te vragen.

Persoonlijke korting

Want dat deed de website natuurlijk wel, wat resulteerde in veel klanten die toch nog rechtstreeks naar hotels belden om daar een persoonlijke korting te bedisselen. Booking.com zorgde volgens de Horecafederaties dan ook voor oneerlijke concurrentie, zij drongen aan op een betere regeling in België.

Betere regeling?

Die is er nu dus. Met als resultaat dat een hotel wél beter z’n prijs kan reguleren, maar ook wel dat het moeilijker wordt voor ons om de goedkoopste prijs te vinden voor een hotel. Voor wie op citytrip vertrekt, wordt het dus moeilijk inschatten wat de beste deal is. Even checken op booking.com en dan nog eens bellen, wordt waarschijnlijk de beste optie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20