Goed nieuws voor het Westen: Russisch-Saoedisch plan om olieprijs omhoog te drijven is mislukt

Naast marktuitdagingen, ervaart de OPEC+ ook spanningen door beschuldigingen van het Internationale Energieagentschap (IEA) over de rol van de olie- en gasindustrie in de klimaatcrisis.

Waarom is dit belangrijk?

Deze controverse benadrukt de groeiende kloof tussen de traditionele energie-industrie en mondiale klimaatinitiatieven, waarbij elk conflict potentieel invloed heeft op zowel energiebeleid als milieubescherming.

In het nieuws. Terwijl de COP28 donderdag in Dubai van start ging, uit het oliekartel OPEC+ kritiek op het Internationale Energieagentschap (IEA), dat de olie- en gassector ervan beschuldigt de klimaatcrisis te verergeren en oproept tot een investeringsstop in nieuwe boringen.

  • De OPEC+ waarschuwt dat dit de energievoorziening in gevaar brengt. Het kartel beticht het IEA ervan de soevereine acties en keuzes van olieproducerende ontwikkelingslanden te beperken.

Onder de door OPEC+ beo

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer