Gimv investeert in Frans technologiebedrijf McPhy Energy

De investeringsmaatschappij Gimv investeert samen met de fondsen Sofinnova Partners en Amundi en de stichters 13,7 miljoen euro in het Franse bedrijf McPhy Energy. De opgehaalde middelen zullen worden gebruikt voor de verdere internationale groei van McPhy Energy en de verdere industrialisering en commercialisering van zijn producten. McPhy Energy industrialiseert en commercialiseert een nieuwe technologie voor het bewaren van waterstof in vaste vorm. Het bedrijf heeft een alternatieve oplossing ontwikkeld om waterstof op locatie te te kunnen produceren. Daarnaast biedt het voor de sector van de hernieuwbare energie een concrete oplossing voor het opslaan van energie. McPhy Energy is al actief in Spanje en Italie en heeft plannen om kantoren te openen in Duitsland, Noord-Europa, het Midden-Oosten en Japan. (MH)

Meer
Mijn Volglijst

Idylla van Biocartis kan omikron detecteren

09/12/2021 06:29

(ABM FN) Het Idylla-platform van Biocartis kan de omikron-variant van het coronavirus detecteren. Dit bleek donderdagochtend uit een persbericht van het diagnosticabedrijf.

Binnen de 90 minuten levert de rRT-PCR test van Biocartis resultaat op.

Door de nieuw ingebouwde  ‘dual target’-technologie in de covid-test en het Idylla-toestel, kunnen mutaties zoals omikron beter worden ontdekt.

Door: ABM Financial News.pers@abmfn.beRedactie: +32(0)78 486 481

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20