Ghelamco ontwikkelt meer dan een half miljoen vierkante meter nieuwe oppervlakte

Het Ieperse Ghelamco levert tegen eind volgend jaar in België ruim 350.000 vierkante meter aan gebouwen op. Dat heeft Paul Gheysens, de CEO van Ghelamco, gezegd ter gelegenheid van de MIPIM-beurs in het Zuid-Franse Cannes. De MIPIM is de grootste vastgoedbeurs van Europa.

Volgens Gheysens ontwikkelt zijn bedrijf over heel Europa zowat 550.000 vierkante meter nieuwe oppervlakte. “Dat kunnen er maar weinig zeggen”, aldus Paul Gheyssens. 

Tijdens de vierdaagse in Cannes toonde Ghelamco vooral zijn Poolse projecten. Het Ieperse bedrijf, dat in 1985 werd opgericht, is op de Poolse markt aanwezig sinds 1991 en slaagde er al die tijd in om in het oog springende wolkenkrabbers uit de grond te stampen. 

De hoog opgetrokken gebouwen krijgen meestal een multifunctionele invulling, met een mix van kantoren, residentiële flats, retail en zelfs hotelaccomodatie. De referentielijst oogt indrukwekkend. Getuige daarvan zijn de vele awards die Ghelamco in Polen al in de wacht kon slepen.

Ghelamco: Accent in Europa blijft in Polen liggen

“Het accent van onze nieuwe ontwikkelingen in Europa blijft liggen op Polen”, zei Paul Gheysens (65) tijdens de MIPIM-beurs in Cannes. Via de dochtermaatschappij Ghelamco Poland moet er in de komende 3 tot 5 jaar 400.000 vierkante meter worden opgeleverd. Zowat de helft (200.000 vierkante meter) is bestemd voor kantoren. 

De nieuwe Warsaw HUB (113.000 vierkante meter – foto) die in aanbouw is, bevat drie torengebouwen. In de omgeving en langs één van de verkeersslagaders van Warschau, maakt men werk van de Warsaw Unit (57.000 vierkante meter). Tientallen lofts en luxe appartementen, eveneens ‘under construction ‘, maken het plaatje voorlopig volledig.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20