Gestolen uurwerk Nadal uitstekende reclame voor Richard Mille

Horlogefabrikant Richard Mille heeft onverwacht reclame gekregen voor de RM027, een luxehorloge waarvoor tennisvedette Rafael Nadal fungeert als ambassadeur. Richard Mille leende tijdens Roland Garros een luxehorloge uit aan de zevenvoudige winnaar. Toen de Spanjaard dinsdagochtend ontwaakte, bleek het dure horloge spoorloos. De ouders van Nadal schakelden de Franse politie in. Het onderzoek leidde naar de barman van het hotel waar Nadal logeerde. De man bekende en is aangehouden. Het exclusieve polshorloge lag bij hem thuis.

Bijzonder aan de RM027 is dat het horlogemechanisme slechts 3,8 gram weegt. Samen met het horlogebandje zorgt dat voor een totaalgewicht van amper 20 gram. Het ding ‘drijft’ op water! Het vederlichte zwarte horloge is gemaakt uit een legering van 90 procent magnesium en 10 procent aluminium. Magnesium is één van de lichtste metalen die je kan gebruiken en het horloge is ondanks het minimale gewicht toch zeer robust. Het polshorloge is waterdicht tot op 50 meter en heeft een handmatig opwindmechanisme. De RM027 Tourbillon Rafael Nadal kost 525.000 dollar. Er zijn maar 50 stuks van gemaakt. Geen nood, er is ook een ‘goedkopere’ retailversie op de markt: de RM035 Rafael Nadal, dit voor 85.000 dollar. (JCV)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.