Georges-Louis Bouchez (MR) blijft aan het roer als voorzitter

Ook de MR organiseerde voorzittersverkiezingen. De huidige voorzitter, Georges-Louis Bouchez, blijkt de enige kandidaat te zijn. Hij blijft dus nog wat langer de partij leiden.

In het nieuws: Bouchez krijgt geen tegenkandidaten, en zet zijn alleenheerschappij verder.

  • Bouchez is de enige kandidaat voor de voorzittersverkiezingen. Er komt wel nog een formele stemming, waarbij op 15 juli het resultaat bekend wordt gemaakt. De dominante Bouchez stond in de afgelopen vijf jaar vaak onder druk om zijn positie op te geven, maar na de verkiezingsoverwinning van 9 juni bleek zijn aanpak de juiste.
  • Bouchez zette een expliciete rechtse koers uit, waarbij hij op economisch vlak zelfs rechtser werd dan N-VA en Open Vld. Ook cultureel nam hij rechtse standpunten in, waardoor MR regelmatig tegen de linksere partijen inging, zoals in het hoofddoekendebat.
  • De uitroep “In Wallonië heb je vijftig tinten links, en wij” legde de MR geen windeieren. Door de verkiezingsoverwinning zit Bouchez op koers om met zij partij in vier regeringen te stappen: de Waalse, de Brusselse, de federale en de Franse Gemeenschapsregering.
  • De partij had Bouchez in november 2023 al een jaar extra gegeven als voorzitter, maar hij verkoos een steviger mandaat. Daarom schreef Bouchez voorzittersverkiezingen uit. Die gok blijkt de juiste, want zo komt hij nog steviger in het zadel.
  • En zijn ambitie is duidelijk: “Ik wil dat we de komende vijf jaar de koers van verandering aanhouden, dat we meer en beter regeren, maar ook dat we onze politieke partij zo structureren dat ze stevig verankerd raakt als dé volksbeweging in Wallonië en Brussel”, zo deelt Georges-Louis Bouchez mee.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.