Wie van anderen afhangt om gelukkig te zijn zit in zware moeilijkheden

Wie van anderen afhangt om gelukkig te zijn zit met een groot probleem. Geluk is niets meer dan een afgeleide van een interessant en liefdevol leven. Het is wat zich binnenin jezelf en niet wat zich rondom je afspeelt dat je gelukkig zal maken. Er bestaan dan ook geen trucjes om snel gelukkig te worden, al er is wel goed advies.

Je geluk hangt af van de wijze waarop je de wereld interpreteert. Concentreer je op de volgende punten om een positieve houding bij jezelf te cultiveren die op termijn tot geluk moet leiden:

1. Omring je met mensen van wie je houdt en die van jou houden.

 

2. Vermijd de negatieve invloed van anderen. Blijf uit hun buurt opdat hun negativiteit niet op jou afstraalt.

 

3. Leer mensen te aanvaarden voor wie ze zijn. Jouw verwachtingen zullen niemand veranderen en hoe vlugger je dat begrijpt, hoe beter.

 

4. Durf dingen (en mensen) die je ongelukkig maken loslaten. Iets of iemand in je onmiddellijke omgeving die geen waarde of betekenis toevoegt aan je leven ban je best uit je leven.

 

5. Focus op het positieve en verzin geen excuses waarom je niet gelukkig kan zijn.

 

6. Wat telt is wat jou gelukkig maakt en niet wat volgens anderen jou gelukkig zal maken .

 

7. ‘The journey is the reward‘. De weg naar je doel is het geluk. Je streefdoel is niet het einde, maar een voorproefje voor je volgende verwezenlijking.

8. Los geen problemen op, maar verander je manier van denken. Problemen zullen zich dan vanzelf oplossen.  

9. Leef in het nu en laat het verleden voor wat het is. Wacht evenmin op betere dagen om gelukkig te worden.

 

10. Vertrouw voor je levensvoldoening op jezelf en niet op andere mensen. Enkel als je onafhankelijk van anderen gelukkig kan zijn, kan je je geluk beginnen delen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20