Geld lenen? Gebruik deze tips

Geschreven met input van Twenty Four Webvertising.

Stel je wil je bedrijf uitbreiden. Dat kost over het algemeen veel geld. Mogelijk heb jij dat niet paraat op je zakelijke rekening om die investering te kunnen doen. Online geld lenen kan dan een uitkomst zijn. Ook in andere situaties kan je hier natuurlijk gebruik van maken. Een persoonlijke lening kan dan bijvoorbeeld tevens ingezet worden. Bij het afsluiten van zo’n lening moet je wel veel met aspecten rekening houden. Lees hier alles over persoonlijke leningen om er zeker van te zijn dat jij op die manier geld wil lenen. Ook de onderstaande tips kunnen helpen. 

Leen geen geld van familie of vrienden

Het is niet slim om geld te lenen van familie of vrienden, terwijl dat over het algemeen wel aantrekkelijk is, aangezien het meestal erg goedkoop is. Alsnog is het niet verstandig. Het kan namelijk regelmatig problemen opleveren met het terugbetalen van de lening. Daardoor zullen irritaties of zelfs ruzies ontstaan, wat de familieband of vriendschap natuurlijk niet ten goede komt. Als je niet wilt dat Bert van Leeuwen met een camera voor je neus staat voor Het Familiediner kan je toch wel degelijk beter geld lenen bij een betrouwbare geldverstrekker.

Neem de voorwaarden goed door

Een lening lijkt vaak een gemakkelijk financieel product. Toch is dat niet altijd het geval. Er horen immers voorwaarden bij die zeer ingewikkeld kunnen zijn om te begrijpen, alhoewel het principe simpel is. Voor iedere lening zal er een vergoeding in de vorm van rente betaald moeten worden aan de geldverstrekker. Datzelfde geldt voor de schuld. Daarbij zal een deadline bepaald worden waarvoor de schuld en de rente terugbetaald moet zijn. Alsnog is het zorgvuldig doornemen van de voorwaarden van de lening zeker verstandig. Is er iets niet duidelijk? Vraag dan altijd om uitleg van de geldaanbieder.

Vaste of variabele rente?

Het is altijd verstandig om goed na te denken of je een vaste of een variabele rente wil. Een variabele rente hoort bij het doorlopend krediet. Dat kan een goede keuze zijn, met name doordat je daarbij de flexibiliteit hebt om de lening boetevrij te kunnen oversluiten of aflossen. Een vaste rente hoort bij de persoonlijke lening en zal je meer duidelijkheid en zekerheid geven over de kosten van de lening. Zo zal je bovendien weten of je die vaste lasten kunt blijven opbrengen. Je weet namelijk precies waar je aan toe bent voordat je de lening hebt afgesloten, al ben je wel minder flexibel.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20