Geen PS5 bij Sony, wel een elektrische wagen

Na de lang-geanticipeerde presentatie van Sony op de Amerikaanse technologiebeurs CES in Las Vegas, druipen gameliefhebbers met de staart tussen de benen af. De Japanse elektronicagigant presenteerde geen nieuwe PlayStation maar wel een… auto.

Een glimp van de PS5, meer specificaties, misschien zelfs een volledige voorstelling: de verwachtingen voor de Sony-presentatie op CES waren hooggespannen. Op CES, de grootste elektronicabeurs van het jaar, worden wel vaker de grote aankondigingen gedaan.

Niets van dat alles dus. Hoewel Microsoft Sony intussen een flinke stap voor is met het voorstellen van de nieuwe consoles, blijft Sony de klanten een rad voor de ogen draaien.

En toen kwam de auto.

Sony Vision-S

Want Sony stelde op CES wél een grote innovatie voor, toch in het eigen bedrijf. Een elektrische wagen, nog wel. De Sony Vison-S heet hij. En nee, mocht u het gevoel hebben dat u ergens een aankondiging heeft gemist: dat is niet zo. Het gaat momenteel nog om een prototype, maar hij heeft z’n effect niet gemist.

Specifiek gaat het om een elektrische berline die vol met technische snufjes zit. Hij telt 33 sensoren aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant blijkt de Vision-S een kind van Sony te zijn. Daar zitten talloze schermen en surround sound in. U kan er ook zowat alles aan connecteren.

https://twitter.com/Earlsimxx/status/1214431519697182720

Sony, autobouwer?

De batterij van de auto is ontworpen door de Canadese autoconstructuur Magna. Het uiterlijk doet denken aan een verlengde Porsche.

‘Dit prototype vormt onze bijdrage tot de toekomst van de mobiliteit’, zegt de CEO van Sony, Kinichiro Yoshida. Daarmee wil hij zonder twijfel zeggen dat het Japanse merk zich nu ook op de elektrische wagenmarkt zal begeven. Of en wanneer de auto in productie zou gaan, is niet duidelijk.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20