Geen ‘Do not disturb’-tekens meer in Disney-hotels

In een aantal hotels van de groep Disney kunnen gasten aan het deur van hun hotel niet langer een bord hangen met de boodschap dat ze niet wensen te worden gestoord. Alle pancartes met het opschrift Do Not Disturb zijn immers door de directie verwijderd.

In de plaats daarvan komt een bord met de boodschap Room Occupied om aan te geven dat de kamer bezet is. Dat opschrift zal volgens Disney echter niet kunnen beletten dat het personeel toch de kamer betreedt. De ingreep vormt een onderdeel van een nieuw beveiligingsbeleid dat Disney heeft geïntroduceerd. Het nieuwe veiligheidsbeleid van Walt Disney bepaalt dat het hotelpersoneel minstens één keer per dag elke kamer betreedt. Die maatregel werd naar eigen zeggen geïntroduceerd om de veiligheid van het personeel en het patrimonium te beschermen en garanderen. In het verleden werden kamers met het opschrift Do Not Disturb door het personeel ongemoeid gelaten. Dat zal echter niet langer het geval zijn. “Het personeel is verplicht om minstens één keer per dag alle kamers te betreden,” aldus het bedrijf. “Dat kan gebeuren voor gewone onderhoudswerkzaamheden of herstellingen. Er kan echter ook worden beslist de kamer voor veiligheidscontroles te betreden.”

Las Vegas

“Het zal niet langer mogelijk zijn om absoluut te vermijden dat hotelpersoneel de kamer betreedt,” erkent Disney. “Er zal daarbij echter grote eerbied voor de privacy van de hotelgasten worden gehanteerd. Het personeel zal immers vooraf heel duidelijk – onder meer met een luide deurklop – aangeven dat de kamer zal worden betreden.” Volgens sommigen is het nieuwe beleid mogelijk een reactie op de schietpartij in het hotel Mandalay Bay in Las Vegas. Daar schoot Stephen Paddock vanuit het raam van zijn hotelkamer achtenvijftig passanten dood. Ook een aantal hotels van Disney zouden uitzicht bieden op locaties die door een grote massa mensen worden bezocht. Disney zelf heeft voorlopig geen motieven verstrekt over de introductie van de nieuwe maatregel. De ingreep werd in eerste instantie ingevoerd in de hotels van het themapark Magic Kingdom in Bay Lake in de Amerikaanse staat Florida. Verwacht wordt echter dat de maatregel de volgende periode ook tot de andere hotels van de keten zal worden uitgebreid. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20