Franse miljardair Patrick Drahi haalt telecomgroep Altice Europe van de beurs

Stichter- CEO Patrick Drahi doet een overnamebod om het kabel- en telecomconcern Altice Europe weer van de beurs te halen. Dat is de groep achter de grote Franse telecomoperator SFR.

De Frans-Israëlische magnaat heeft via het vehikel Next Private al de meerderheid van de aandelen in handen heeft en biedt nu 2,5 miljard euro om Altice Europe weer helemaal in te palmen en van de beurs te halen. De groep staat niet op de beurs van Parijs, maar wel op die van Amsterdam genoteerd.

Volgens Drahi is een overname in het belang van de onderneming en de te voeren strategie. Hij richtte Altice in 2002 op. Mede door overnames is het uitgegroeid tot een groot Europees bedrijf, vooral in Frankrijk. Sinds 2018 voerde Altice een grote reorganisatie door. Daarbij werd onder meer de Amerikaanse tak van Altice op eigen benen gezet. Drahi spreekt nu van een volgend ‘spannend’ hoofdstuk voor de onderneming.

Overnamebod

Het bod van Next Private komt neer op 4,11 euro per aandeel, wat bijna een kwart hoger is dan de laatste slotkoers. Het aandeel Altice schoot vrijdagochtend in Amsterdam dan ook meteen een kwart hoger. De overname is nog afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen. De deal wordt tegen het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20