FBI onderzoekt of wapenlobby NRA Russisch geld naar Trump doorsluisde

De Amerikaanse inlichtingendienst FBI onderzoekt of een Russische topbankier die nauwe banden onderhoudt met het Kremlin geld naar de Amerikaanse wapenlobby NRA (National Rifle Association) heeft verzonden met als doel de verkiezing van Donald Trump te beïnvloeden. Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde McClatchy. Dat is de uitgever van The Sacramento Bee een nog een 30-tal regionale dagbladen in 15 staten.

Het is niet onbelangrijk, want de NRA schonk meer dan 30 miljoen dollar aan de campagne van Trump. Dat is drie keer meer dan wat vier jaar eerder aan Mitt Romney werd gegeven. De oorsprong van de bedragen werd nooit vrijgegeven. Volgens McClatchy zou het werkelijke bedrag eerder in de buurt van de 70 miljoen dollar hebben gelegen.

NRA en Alexander Torshin

Het onderzoek van de FBI richt zich op Alexander Torshin, die zijn ganse leven al lid is van de NRA en bekend staat als de ‘godfather’ van de Taganskaya, een Russische misdaadorganisatie.   In november had de nieuwsdienst NBC gemeld dat Jared Kushner en de Trump campagne een ontmoeting met Torshin hadden geregeld, hoewel Kushner de emails daaromtrent niet vrijgaf.

NRA Kushner
Jared Kushner (EPA)
In mei 2016 zouden Torshin en Trumps zoon Donald Jr. naast elkaar hebben gezetten bij door de NRA georganiseerd privé-etentje.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20