Farmabedrijf Medibo moet de deuren sluiten

Het farmabedrijf Medibo uit Hamont-Achel, producent van medische en verpleegkundige materialen, sluit in augustus van dit jaar de deuren. Dat heeft de Zweedse ArjoHuntleigh Group, het moederconcern van Medibo, bekendgemaakt. De productie wordt van Hamont-Achel overgeheveld naar Polen. Door de sluiting gaan zestig banen verloren. Medibo werd in de tweede helft van de jaren tachtig in Hamont-Achel opgericht door kinesist Jos Bollen. Op het einde van de jaren negentig werd het bedrijf overgenomen door de Zweedse groep ArjoHuntleigh. De voorbije periode werd een jaaromzet van meer dan 25 miljoen euro en een winst van minstens 5 miljoen euro gerealiseerd. Bedrijfsleider Niels Bollen, zoon van de oprichter, merkt op dat bij de beslissing van het moederbedrijf alleen de lagere loonkosten in Polen de doorslag hebben gegeven, ondanks de uitstekende cijfers en tevreden klanten. (MH)

Meer
Mijn Volglijst

Valuta: dollar fundamenteel beter dan euro

27/11/2021 09:24

(ABM FN-Dow Jones) Fundamenteel staat de Amerikaanse dollar er beter voor dan de euro. Dit vindt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst.

Daarbij verslechtert de coronasituatie in Europa "in rap tempo met mogelijk hardere lock-downs tot gevolg". De euro/dollar is hier afgelopen week ook al op vooruit gelopen, maar werd aan het eind van de afgelopen handelsweek een halt toegeroepen, zag Derks.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20