Europese beurzen zetten het herstel verder: Bel20 30 procent hoger dan op 17 maart

De Europese beurzen zetten hun rally verder. De Belgische sterindex Bel20 noteerde bij opening 0,4 procent hoger.

De Bel20 komt zo op 3.288 punten en dat betekent dat we exact 30 procent boven het dieptepunt van 17 maart zitten. Vergeleken over lange periode koerst de sterindex nog altijd 22 procent lager dan op de jaarpiek van 17 februari. Op dinsdag winnen de aandelen van Ageas en Barco, respectievelijk 3,19 procent en 2,71 procent.

Wat betreft de andere Europese beurzen, beweegt er vooral in Amsterdam heel wat. Omstreeks 10 uur koerst PostNL 6,3 procent hoger, omdat het postbedrijf een deal gesloten heeft met het eigen pensioenfonds. Dit jaar zal PostNL 100 miljoen euro minder in het fonds stoppen, waardoor de vrije kasstroom verbetert.

Ook Unibail-Rodamco-Westfield wint meer dan 6 procent, omdat er nieuwe coronamaatregelen versoepeld worden. Het bedrijf bezit 90 winkelcentra en kan wereldkundig maken dat 65 panden weer open zijn. Daarnaast mogen shoppingcentra in Spanje en Londen respectievelijk op 8 juni en 15 juni de deuren weer openen. Enkel de Amerikaanse panden blijven dicht.

Tot slot naar Londen, waar Card Factory 13 procent wint. De verkoper van wenskaarten en cadeautjes bezit 1.000 winkels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, waarvan er 10 procent heropenen op 15 juni. Tijdens de lockdown verdriedubbelde de online verkoop wel, maakt het bedrijf nog bekend.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20