Europese beurzen gaan licht in het groen

De Europese aandelenmarkten gaan iets hoger woensdagochtend. De Brusselse Bel20 staat op een winst van 0,3 procent. In Londen schiet het schoonheidsbedrijf The Hut 20 procent hoger na zijn beursgang.

De sterkste stijger in de Bel20 is de farmareus UCB die er 1,5 procent bij doet. Op de tweede plaats staat de investeringsmaatschappij Sofina met een winst van 1,3 procent.

Die laatste profiteert licht van de geslaagde beursgang van het Britse schoonheidsbedrijf The Hut. Het bedrijf sprint na zijn beursgang op de Londense beurs meteen 20 procent hoger naar 600 pence per aandeel. Het is de grootste Britse beursgang sinds 2017 en The Hut is nu 5,4 miljard pond (5,9 miljard euro) waard. Sofina bezit 9,1 procent van de e-commercegroep.

Mode en chemicaliën

Ook Zara-eigenaar Inditex heeft een goede dag. De Spaanse modegroep boekte 37 procent minder omzet in het eerste halfjaar van 2020, maar de online omzet ging maar liefst 74 procent hoger. De brutobedrijfswinst (ebitda) kwam op 1,5 miljard euro, terwijl analisten op 1,35 miljard hadden gerekend. Het aandeel gaat 4,5 procent hoger.

In Amsterdam gaat de chemicaliënreus IMCD bijna 7 procent hoger nadat hij zijn Indiase sectorgenoot Signet overneemt. IMCD neemt eerst 70 procent over en krijgt over vier jaar de resterende 30 procent in handen.

De brede Europese index EuroStoxx50 wint 0,1 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20