Europese beurzen eindigen week licht in het groen

Vrijdag door de dag konden de Europese beurzen mooie winsten optekenen, maar aan de slotbel zijn de winsten niet spectaculair. De grootste stijger is de beurs van Amsterdam met een winst van 0,9 procent. Eén dissonant: de DAX in Frankfurt doet er 0,6 procent af.

De Bel20 gaat vrijdag 0,8 procent hoger. Het is vooral vastgoed dat de kar trekt. De magazijnverhuurder WDP is de sterkste stijger met 3,6 procent, op de voet gevolgd door Cofinimmo en de zorgvastgoedgroep Aedifica, die er allebei meer dan 2 procent bij doen. Cofinimmo versterkte eerder deze week zijn portefeuille met zes extra Belgische zorgsites en het gaf nieuwe aandelen uit.

In de top vinden we ook de bierbrouwer AB InBev, die 3,1 procent stijgt. Biotechbedrijven zijn de verliezers. Galapagos en Argenx dalen allebei meer dan 1 procent. Proximus gaat 0,3 procent hoger na nieuws over een deal met Belfius.

Britse schoolboeken

Op de beurs van Londen is Pearson, een uitgever van schoolboeken, de ster van de dag. Nu de Britse scholen heropenen zien beleggers weer brood in het bedrijf. Het aandeel gaat 11,7 procent omhoog.

Het Amsterdamse Damrak heeft zijn mooie prestatie dan weer te danken aan de verzekeraar NN, de winkelvastgoedgroep Unibail-Rodamco en de staalverwerker ArcelorMittal. Die gaan alle drie meer dan 4 procent hoger.

De brede EuroStoxx50 blijft stabiel. De Bel20 verloor over de hele week 6,3 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20