Europese beurzen eindigen de week in het groen

De Bel20 springt net over de groene meet, ook elders zien we positieve verhalen.

Gemiddeld ging de Eurostoxx 0,3 procent hoger.

De Belgische sterindex Bel20 deed er 0,6 procent bij. Parijs sloot 0,9 procent hoger en in Frankfurt bleef het op gelijkstand. Enkel op het Damrak was er een klein verlies op te tekenen: de AEX daalde met 0,2 procent.

In de Belgische sterkorf dan. De drie winnaars heten ArgenX met 2,8 procent winst. Barco koerste 2,2 procent hoger. En KBC deed er 1,5 procent bij.

De rode lantaarn ging dan weer naar Umicore met 2 procent in het rood. Aedifica koerste 1 procent lager. Solvay deed er 0,8 procent af.

De uitschieters dan. Hyloris kan op vrijdag een prachtig rapport voorleggen. Het farmabedrijf gaat samenwerken met Purna Pharmaceuticals aan een antischimmecrème. Hyloris investeert 1,27 miljoen euro. De belegger heeft blijkbaar vertrouwen in de markt en beloont die investering.

Halfgeleiderbouwer Melexis eindigt de dag ook 5,5 procent hoger. Donderdag nam de CEO nog afscheid, vandaag circuleren er overnamegeruchten. STMicroelectronic zou volgens een Italiaanse zakenkrant interesse hebben in een Europese chipbakker en Melexis is een van de kanshebbers.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20